Karmsund folkemuseum
 
 
 
 

Visste du at …?

Brummenæs og Torgersen i Ibsensgt MHB-F.001663Hanna Brummenæs (1860–1942) var ikke bare foretningskvinne og Europas første kvinnelige reder. I nærmere 25 år var hun også aktiv i byens politiske liv, både  som vararepresentant og medlem av bystyret. Fra 1914 satt Brummenæs fire perioder i bystyret for partiet Frisinnede Venstre. Vil du vite mer om kvinnene som var aktive i byens foreninger og politiske partier? Ta turen innom Karmsund folkemuseum og se utstillingen Pionerkvinner i Haugesund.
Utillingen presenterer de første femten kvinnene som ble valgt inn i bystyret i Haugesund fra 1901 til 1920.
 
 
Utstillingenen Pionerkvinner i Haugesund er Karmsund folkemuseums bidrag til markeringen av stemmerettsjubileet 1913/2013.
Utstillingen står til og med søndag 10. november.

Andre nettsteder

Arkiv

Hva skjer?

Loading...

Følg oss på Facebook