Karmsund folkemuseum
 
 
 
 

Ølbrygging – frå tradisjon til trend

ØLFLASKER

 

Å brygge øl, både til jul og til resten av året, er ein gammal tradisjon som har tatt seg opp att. Tradisjonelt vart øl brygga til festlige høver som bryllaup, vintersolverv eller gravferder. Både brygginga og drikkinga var forbunde med sosiale lag, slik vi ser i dag og. Før gjekk ofte naboar i lag om brygginga, medan vi i dag ofte ser at det er vennegjengar som brygger i lag. Den nye trenden handlar både om å kjenne til tradisjonen med ølbrygging og å utvikle tradisjonen vidare.

Hugo Sørbø frå Skudeneshavn er ølbryggar og driv Sørbø hjemmebryggeri i Skudenes, han kjem til Karmsund folkemuseum for å fortelje og lære vidare om ølbryggeprosessen – korleis øl blir til gjennom mesking og gjæring.

 

Velkommen til Museumstafett på Karmsund folkemuseum,

torsdag 30. november kl. 19.00-21.00, inngang kr. 50,-

 

 

Andre nettsteder

Arkiv

Hva skjer?

Loading...

Følg oss på Facebook