Karmsund folkemuseum
 
 
 
 

Søndagsforedrag i januar

Jordfunn, man kan finne mye ulike ting med metalldetektor.  Foto J.T. Rafdal

Jordfunn, man kan finne mye ulike ting med metalldetektor. Foto J.T. Rafdal

Søndag 14. januar kl. 13: Samlerglede – samlemani ved Johanne Bjørnsen

Hva samlet jenter og gutter på? Etter krigen var det vanlig at pikene samlet på glansbilder, dukkeliser, servietter. Guttene samlet på frimerker, iddiser, bilnummer. Bjørnsen tar oss med tilbake til barndommens rike.

Søndag 21. januar kl. 13: Jeg fant, jeg fant… ved Jan Terje Rafdal, RogHord Metallsøkerklubb

Søk med metalldetektor er blitt en populær hobby, som fenger alle aldersgrupper. I vårt distrikt finnes det flere aktive foreninger. For Rafdal har metallsøk som hobby også vært en kilde til kunnskap. Hvor bør man lete? Hvor får man lov til å lete? Og hva om en finner noe? Rafdal forteller om hvordan man skal gå fram, regelverk og funnene sine.

Søndag 28. januar kl. 13: Fra raritetskabinett til folkemuseum – en historie om norske museumssamlinger  ved Grethe Paulsen Vie, konservator Haugalandmuseene

Norske museumssamlinger har tradisjoner tilbake til 1700-tallet. De ble etter hvert systematisk oppbygd, og skiller seg fra private samlinger.  I foredraget får en blant annet innblikk i hva som kjennetegner en museumssamling, hvordan de er systematisert og hvordan folkemuseumstanken ennå preger museene.

Andre nettsteder

Arkiv

Hva skjer?

Loading...

Følg oss på Facebook