Karmsund folkemuseum
 
 
 
 

Forskernatt

HVL Forskernatt flyer 2018 A5Å vokse opp – før og nå
Hvordan hadde elevene det før? Opplev skolehverdagen for 100 år siden. I klasserommet fra 1910 vil en kunne få en opplevelse av hvordan det var å være elev før og forholdet mellom lærer og elev. Heldigvis har mye endret seg i løpet av disse årene!

Mat er en sentral del av livene våre. For barn og unge som skal vokse opp og utvikle seg er mat og en aktiv hverdag viktig. Helèn W. Hanssen, helsesøster Frisklivssentralen kommer og vil gjennom foredrag «Har det noe å si hva du spiser?» og aktiv involvering gi oss tips om hvordan maten du spiser + måten du lever kan gi en bedre hverdag. Her kan foreldre og barn få gode tips om mat og aktivitet i hverdagen.

På museet er vi så heldige å få besøk av barn og unge fra ulike organisasjoner som vil fortelle og vise fram noen av sine aktiviteter. På aktivitetstorget kommer Barnas Røde Kors og Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp (RØFF) som er for ungdommer mellom 13 og 17 år. Speideren Haugesund 1 KFUM/KFUK kommer også og viser fram noen av sine aktiviteter.

Program
18.30 og 20.30: Skoletime i klasserommet fra 1910 (varer 30 min.)
19.00-19.30: Har det noe å si hva du spiser? Foredrag ved helsesøster Helèn W Hanssen, helsesøster Frisklivssentralen
18.30-21.00: Aktivitetstorg med barne- og ungdomsorganisasjoner. Programmet passer best for barn og unge fra 8 år og oppover ifølge med voksne.

Programmet på de andre arenaene:

Høgskulen Vestlandet – Eksperimenttorg
17:30: Åpningsshow
17.30-20.30: Stand både fra Høgskulen på Vestlandet og det lokale arbeidslivet
Åpen kaffibar

Haugesund Billedgalleri – Workshop og foredrag
18.30-21.00 Bokworkshop: marmorering. Passer for alle
20-20.45: Oppvekst og internett. Foredrag ved Gjermund Øystese fra Barnevakten. Passer for elever fra 4.- 8. klasse med voksne.

Haugesund folkebibliotek – Workshop – Marin forsøpling
Vi lager både veggaviser og en tre meter lang kjempefisk fylt med havplast! Det vi lager blir utstilt i inngangspartiet på Gamle Slaktehuset. Aldersgrensen er absolutt – kun for 5.-, 6.- og 7. klassinger.

Andre nettsteder

Arkiv

Hva skjer?

Loading...

Følg oss på Facebook