Karmsund folkemuseum
 
 
 
 

Museumstafett i Derekhuset – sildehistorier og telemarkroser

Derekhuset_1

Torsdag 27. september kl. 19.00 – 21.00

Haugalandmuseene inviterer til Museumstafett torsdag 27. september. Denne gangen kan du bli med inn i Derekhuset som ligger på Salane, Hillesland i Skudeneshavn. Det rødmalte huset minner oss om de typiske jærhusene, som er vanlige på andre siden av Boknafjorden. Huset er bygget rundt 1840 og var bebodd fram til 1960-tallet. Konservator Grethe Paulsen Vie vil fortelle om sildehistorier og telemarksroser denne kvelden. De rosemalte dørene i huset er spor etter telemarkinger som kom østfra under de rike sildefiskeriene tidlig på 1800-tallet.

Det blir fyr i grua og servering av kaffe og kaker.

Oppmøte Hillesland Sadlavegen 75, 4280 SKUDENESHAVN

Andre nettsteder

Arkiv

Hva skjer?

Loading...

Følg oss på Facebook