Karmsund folkemuseum
 
 
 
 

Norsk strikkehistorie – foredrag

Omslag norsk strikkehistorie

Søndag 21. oktober kl. 17 kommer Ingun Grimstad Klepp og Tone Tobisen til Karmsund folkemuseum. Foredraget er basert på boka Norsk strikkehistorie, som kom ut på Vormedal Forlag nå i høst. I denne boka tar forfatterne for seg norsk strikkehistorie fra den spede begynnelse på 1600-tallet, fram til i dag. Her blir strikkingens betydning for den måten vi går kledd forklart, og teknikken, produktene, og ikke minst blir de som har laget de ikoniske norske mønstrene løftet frem.

Halvparten av norske kvinner strikker, men det er et fåtall som kjenner historien til teknikken og tradisjonene. Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson kommer til museet og vil fortelle mer om dette.

Foredragsholderne er to kjente skikkelser innenfor det norsk strikkemiljøet og har gitt ut flere bøker om strikking. Klepp er utdanna etnolog og har arbeida i 20 år med bærekraftig forbruk og klær. Det som virkelig interesserer henne er sammenhengen mellom klærs tekniske og sosiale egenskaper. Ingun er veldig glad i formidling – som å skrive bøker sammen med Tobisen– og fikk i 2016 Norges forskningsråds formidlingspris. Tobisen utdanna journalist. Nå driver hun og er nettredaktør for nicefashion.org, som står for Nordic Initiative Clean & Ethical.

Boken Norsk strikkehistorie vil være til salgs etter foredraget.

 

Andre nettsteder

Arkiv

Hva skjer?

Loading...

Følg oss på Facebook