Karmsund folkemuseum
 
 
 
 

Musikkliv på Haugalandet

Flop med Einar Snyen, Torbjørn Lie og Alf Ole Olsen. Reportasjefoto Fra Haugesund Dagblad i 1968. Foto: MHB-F_HD-00297, Karmsund folkemuseum.

Flop med Einar Snyen, Torbjørn Lie og
Alf Ole Olsen. Reportasjefoto fra Haugesund Dagblad, 1968. Foto: MHB-F_HD-00297, Karmsund folkemuseum.

Velkommen til søndagsforedrag på Karmsund folkemuseum kl. 13.00. 

En foredragsrekke om populærmusikken i vårt distrikt fra 1950-tallet og fram til i dag. I løpet av disse årene er det mange som har etablert band, band er blitt oppløst, noen er gjengoppstått og andre har holdt det gående i flere tiår. Grupper som;  Moonspinners, Bob Wire, Flop, Hårek, Kviin, Kong Faruk, Einherjer, Vamp, Årabrot, FordRekord og slik kunne en ha fortsatt i det uendelige.

I løpet av de tre søndagsforedragene vil en kunne høre mer om lokale grupper, musikk som uttrykk for ungdomskultur og tendenser til profesjonalisering.

Søndag 3. februar: «Gleder oss til år 2000» ved Roar Eskild Jacobsen, kulturleder/journalist Haugesunds Avis. Som journalist i Haugesunds Avis på 2000-tallet har Jacobsen gjennom sitt arbeidet fått et godt innblikk i det  lokale musikklivet. I løpet av disse årene har en rekke band og artister etablert seg lokalt, nasjonalt og/eller internasjonalt, som utøvere og låtskrivere. 2000-tallet har også gitt oss nye scener og festivaler. Jacobsen vil i sitt foredrag se nærmere på trender og tendenser, og stiller spørsmålet; kan vi se tegn til økt profesjonalisering innenfor det lokale musikklivet.

Dette er det siste i foredraget i foredragsrekken Musikkliv på Haugalandet. Tidligere foredrag :

Søndag 27. januar: 1950-1960-tallet: Lokal pop og rock ved Kjell Olav Leirvåg, styremedlem BackBeat Kopervik. Leirvåg  vil ta oss med tilbake til en tid da ungdomskulturen blomstret og vi fikk lokale musikere som spilte pop og rock. Flop, Moon Spinners, Rebells er alle kjente grupper fra denne tiden og som vi får høre mer om og kanskje et gjenhør med denne søndagen.

Søndag 20. januar: 1970-1990-tallet: Strømninger og subkultur ved Linda Høie, formidler Haugalandmuseene

 

Andre nettsteder

Arkiv

Hva skjer?

Loading...

Følg oss på Facebook