Karmsund folkemuseum
 
 
 
 

Museumssentralen

Museumsgården

Museumssentralen ligger midt i Haugesund sentrum med inngang fra Skåregaten. Det gulmalte bygningskomplekset som dekker halve kvartalet var tidligere meieri.

I Museumssentralen er det faste temautstillinger om næringsgrunnlaget i regionen, bo og leveforhold. Utstillingene forteller om redskapen som har vært brukt de siste århundredene. I miljøavdelingene ute i regionen kan man oppleve tingene i en større sammenheng, der er det lagt vekt på å sette tingene sammen til realistiske miljø.

Museumssentralen har egne avdelinger for byhistorie, jordbruk, fiske, sjøfart og hushold. Også her er det innslag av miljøutstillinger,  som klasserommet fra 1910 og butikken fra midten av 1800-tallet.

Museets ansvarsfelt strekker seg bakover til reformasjonen.  Ved siden av det faste tilbudet presenterer museet større og mindre skiftende utstillinger som vi produserer selv eller vandreutstillinger.

Museets kontor ligger i tilknytning til publikumsinngangen og temautstillingene.  Museumssentralen rommer også et velutstyrt verksted, diverse arbeidsrom for personalet og en rekke lagerrom for samlingen. I inngangshallen er det museumsbutikk, kafé, lekekrok og lesekrok med kulturhistoriske tidsskrift og aktuelle bøker.

Besøksadresse: Skåregt. 142.

Åpent: Man – fre 10:00 – 14:00 hele året. Søn sept – mars 12:00 – 15:00.

Andre nettsteder

Arkiv

Hva skjer?

Loading...

Følg oss på Facebook